onsdag den 13. april 2011

Dance Of A Newsboy -Projekt



Kort om projektet
Dans of a Newsboy er et lille no-budget-but-big-harted film-projekt. Projekt skal munde ud i en en lille dansefilm af ca. 10 minutters varighed. Filmen er tænkt publiceret på youtube. Optagelserne er planlagt til at skulle forgå på Københavns Rådhusplads. Filmen er tænkt at skulle være færdig klippet og klar til youtube release omkring midsommer 2011.

Oversigt over indholdet på denne side
En kort gennemgang af filmens handling uden illustrationer
Storyboard (En grundig og illustreret gennemgang af filmens handling)
Et forsøg på i ord og billeder at give så nøjagtig som mulig en beskrivelse af den færdige film.
Program for optagedagen (Optage -og mødeplan for hovedoptage dagen)
1. Mødeplan. Liste over hvornår i forskellige medvirkende skal møde.
2. Shooting script. Illustreret gennemgang af de optagelser som skal laves og den række følge jeg har tænkt mig det skal ske i. Samt referancer til de sekvenserne optagelsene skal bruges til i storyboardet.
Et par ord om karakterene  (Der er tre hovedkarakterer i denne lille historie Jolene, Newsboy og Cowboy-englen. Her er lidt forklaring om disse tre personers psykologi)
Rekvisitliste
En check list over rekvisitter jeg skal bruge til optagelserne samt om jeg har disse eller stadig mangler dem.

Filmens handling i korte træk.
En avis hånduddeler (Newsboy) står på rådhuspladsen og deler aviser ud til cyklende og gående. En meget indtagende kvinde (Joline) kommer gående over fodgængerovergangen hun fanges på mitter rabatten af lys reguleringen. Newsboy får øje på hende derude og falder straks for hende. Da lyset skifter til grønt går Joline videre. Newsboy tilbyder hende en gratis avis. Hun afviser i første omgang, men i anden omgang tager hun den med sig og går så videre. En ny person entrere scenen. En dreng med Cowboyhat og en stor ghettoblaster i hånden (Cowboy-englen). Han fører Newsboy med sig ind på selve Rådhuspladsen, sætter ghettoblaster i gang med at spille og for med fagter Newsboy motiveret til at begynde at danse til Dolly Partons Joline. Da dansen er færdig står Newsboy igen drømmende tilbage i slutposition, men vækkes til live igen da en af hans stemkunder -en ældre herre (Skjold) tager ham om skulderen og spørger om han må få sin avis. Derpå forsvinder både Cowboy-englen og skjold og Newsboy går tilbage til sit arbejde.



Storyboard (En grundig og illustreret gennemgang af filmens handling)
(Kamera pos. nr 1)
Klip A-1. En metroavis håndomdeler (Newsboy) står på rådhuspladsen og deler aviser ud til cyklende og gående. Der er intro tekster med hvid tekste midt på skærmen. 
Dance of af Newsboy.
(Kamera pos. nr 2)
Klip A-2. En meget indtagende kvinde (Joline) dukker op omkring hjørnet over på den anden side af gaden. og vi følger kvinden imens hun går hen til fortovskanten.
(Kamera pos. nr 3) Så følger vi kvinde imens hun går over fodgænger overgangen ud til nr to middter rabat hvor hun stopper (fordi det bliver rødt lys men vi lader hende bare stanse selvom der ikke er rødt lys det ordner vi i klipningen)
 (Kamera pos. nr 5 her fra min normale uddele plads lidt sidelæns)
Klip A-5. Vi ser Joline stå på denne midterrabat det er set fra den anden side af vejen så billedet afbrydes heletiden af de forbifarende biler.

(Kamera pos. nr 1)
Klip A-6. Vi klipper til Newsboy som har fået øje på den tiltrækkende kvinde ude på midterrabatten og står og stirre længselsfuldt og lidt indadvendt ud på hende.

(Kamera pos. nr 5)
Klip A-7. Vi klipper igen til Jolene ude på midtterrabatten og ser hende  stå der lidt imens bilerne suser forbi imellem hende og kamaraet. Så bliver det grønt lys og hun begynder at gå videre over fordgænger overgangen.
(Kamera pos. nr 6 -et par meter inde på pladsen i lige linie med fodgængerovergangen)
Klip A-9 Da Jolene er et par skridt ude skifter vinklen og man ser fra et sted bag Newsboy. Newsbloy er i en slag trancetilstand. Da hun nærmer sig træder han per instinkt  ind og spærre hende vejen og tilbyder hende en avis. Jolene afslår venligt.
(Kamera pos. nr 7 -lige på kantstenen imellem cykelsti og vej)
Klip B-1 Nu ser man Newsboy forfra og Jolin som er gået forbi ham ses bagfra på vej væk ind over pladsen.
Man ser Newsboys lidt fjerne i blik og..
så begynder newsboy af falde baglens
og vender så om og løber efter Jolene.
(Kamara pos nr 8 inde på pladsen facende byggepladsen)
Klip B-2 man ser newsboy nå op på siden af Jolene han går så at sige inde om hende til den side hvor byggepladsen ligger. Sætter en hånd i Jorden og laver et baglans rullefald og lander foran hende i japansk siddestilling. Jolene sænker farten og stopper op når hun er helt hende ved ham. Så tager hun avisen han rækker hende som om hun vil sige. »Når ja hvis du ligefrem er så vild efter jeg skal tage den avis så tager jeg den da«.
(Kamara pos nr 9 Jolene ses forfra newsboy bagfra)
Klip B-3 Men så gør hun yderligere en ting. Hendes attitude er lidt som man ville være overfor virkelig sød lille hundehvalp som hopper op af en. Det er som om hun siger "Nej min skat mig kan du desværre ikke få men du kan få det her" og så føre hun sin venstre hånds fingre til sine læber og  trykker bagefter sine fingre imod hans løber.
 (Kamara pos nr 10 foran newsboy Jolene ses bagfra Newsboy forfra)
Klip B-4 Close up af Newsboys ansigt og Jolenes hånd med fingrene som berører hans læber  så zoomes ud og man kan se Jolene lave et lille koket vink med fingrene inden hun trækker forbi Newsboy og går videre
Kamara pos nr 11 Samme vinkel men et par meter længere bagud)
Klip B-5  Newsboy ses så man kan se hele kroppen imens han fortsat sidder i knælende stilling og man ser Jolene gående med ryggen til og væk fra kameraet. Så panorere billede imod højre og ind i billedet kommer en sjov lille fyr. 
Et barn i Cowboytøj bærende på en stor ghettoblaster. Man følger ham imens han går i retning hen imod newsboy, Man kan høre ghettoblasteren spiller noget country musik

(Kamara pos nr 11 )
Klip C-1 Så er det forholdsvis close up cowboy englen sætter sig ned ved siden af Newsboy og stiller Ghettoblasteren ved siden af sig.
Så sætter han forsigtigt hænderne op på siden af Newsboy og giver et skub. Ikke et uvenlig skub nærmere et »Magisk skub«.
(kameraet må her bevæge sig med det som sker)
Newsboy snurre rundt på bagdelen og kommer op at sidde.
Cowboy har samlet ghettoblasteren op og er nu gået hen for at trække Newsboy på benene.
(Kameraret følger bare med her)
Så begynder Cowboy-englen lige så langsom at gå balgens imens han trækker den søvngængeragtigt gående newsboy med sig. Ind til de når et bestem sted på pladsen lidt længere over imod Rådhuset.
Her stiller Cowboy-englen ghetteblasteren fra sig imens han heletiden holder blikket på Newsboy
Så giver Cowboy-englen tegn til at Newsboy skal række ham aviserne hvilket Newsboy gør. Aviserne bliver lagt på jorden lige ved siden af ghettoblasteren.
Så trækker Cowboy englen yderligere Newsboy et par meter så han har plads for ghettoblasteren og..
derefter modulere Cowboy englen hurtigt Newsboy ind i den stilling som vist på billedet.
Så går Cowboy-englen tilbage til ghetteblasteren og trykker på en knap så Jolene går igang.
(Kamera: Her må fotografen være medbestemmende på optage dagen hvordan han vil filme. Blot foretrækker jeg at hele Newsboy ses i fuld figur heletiden under dansen)
Klip D-1 Så begynder selve dansen. De første to takter står Newsboy stille i sin stilling og derefter går dansen i gang. Her ovenfor er lidt uddrag for dansen i tegninger.
Da dansen er forbi lander Newsboy i samme stillig som han startede. Og der står han så stille og »falder i staver«.
(kamera pssition må vi lige hurtigt beslutte på location)
Klip E-1 Skjold kommer ind i billedet på sin cykel. Han lægger en hånd på Newsboys skulder og siger »Hvad så, har du en avis til mig?«
så »vågner« Newsboy ser op og siger undskyld eller hvad han nu vælger at sige.
Han går over til det sted hvor Cowboy-englen lagde hans aviser og samler dem op. I samme øjeblik rejser Cowboy-englen sig med sin ghettoblaster i hånden. Han vinker venligt eller gør »thumps up« til Newsboy og begynder så at gå. 
Newsboy kommer tilbage til Skjold og giver ham avisen og Skjold cykler væk.
(Kamera position: kamaramanden går evt baglæns imens han filmer Newsboy på vej tilbagt imod sin sædvanlig arbejdsposition.)
Klip E-2 Man ser Newsboy med et stille lidt drømmende smil imens han går på vej tilbage til sin arbejdsposition.

Klip F-1 filmens sidste klip spejler filmens første klip. Man ser Newsboy i færd med sit arbejde at dele aviser ud imens der løber lidt rulletekster hen over billedet med hvid tekst.

Program for optagedagen
Mødetider for de medvirkende
Filmfotograf   9.15 - ca. 11.30
Joline 9.45 - ca. 10.15
Cowboy engel 10.15 - ca 10.45
Skjold 10.45 - ca 11.00
Her mangler jeg så at lave hele shooting scriptet med små kort og henvisninger til scener.

Et par ord om karakterene  

Joline karakteren er hentet fra Dolly Partons sang Joline som også er musikken som Newsboy danser til i filmen. Der er dog en væsentlig forskel på hvordan Jolines karakter fremstår i Dolly Partons perspektiv og hvordan hun fremstår i "Dance of a Newsboy". I Dolly Partons perspektiv udgør hun en trussel imod sangens "jeg" fortæller og vi har jo derfor en naturlig trang til at opfatte hende som en slags fjende, en magtfuld person og måske også en ikke helt godhjertet person. Men i "Dance of a Newsboy" lægges et helt andet perspektiv på Joline som måske ligger tættere op af hvordan "manden" (Lyrics: "please don't take my man") i Dolly Partons sang kunne have opleve hende. Hun er i "Dance of a Newsboy fremstillingen" bestemt en godhjertet person. Joline er en lidt usædvanlig kvinde. Hun har en adfærd som adskiller sig fra hvad man lige ville forvente. Hun er en attraktiv kvinde og har ikke noget problem med at iscenesætter sig selv som en attraktiv kvinde. Normalt vil en sådan kvinde også omgive sig med en vis aura af »uopnåelighed« og sandsynligvis forsøge at omgås folk som har samme »niveau af uopnåelighed« som hende selv så hun så at sige kan forblive på sin "pidestal". Men sådan er Joline ikke. Det bekymre hende ikke synderligt med den der »uopnåeligheds aura«. Hun kan lide mennesker og er ikke berørings angst. Når Newsboy falder for hende så skræmmer det hende ikke. Hun synes det er sjovt. En leg. Hun er grundlæggende positivt indstillet over for ham, selvom hun ikke ligefrem forelsker sig i ham.

Newsboys reaktion på mødet med Joline er en forelskelse. Denne forelskelse gør ham ikke fjollet eller lallende eller genert eller flov. Snarere tvært imod den trækker ham indad. I en nærmest trance-agtig tilstand. Et intuitivt nærværd som transcenderer hans normal grænser og adfærdsmønstre og lader ham reagere på en måde som udtrykker hans øjeblikkelige følelser. Ikke med ord men med bevægelser.

Cowboy-englens adfærd og tilstedeværelse er egentligt »out of this world«. Det giver ingen mening at forstå ham i et normalt psykologiske perspektiv. Han er det-der-skal-til-for-at-noget - kan-ske-som -ellers-ikke-ville-være-sket og han er »af det gode« og så er han vild med Country & Western.