torsdag den 18. oktober 2018

Torsdagsbrev 18/10/18: Kritisk indblik i en anbringelsessag

Torsdagsbrev 18/10/18
- Kritisk indblik i en anbringelsessag -
Torsdagsbrevet tegner og fortæller om dynamikker og automatikker i sagsbehandling

D

ette brev sendes på ugentlig basis til relevante politikere, ledere og sagsbehandlere indenfor det offentlige. Det sendes også til en lille håndfuld udvalgte medier.

Den komplette liste af modtagere kan ses på:

mimeini.blogspot.com

Torsdagsbrev ornament

De sidste to dynamikker

Jeg er i færd med at gennemgå dynamikker/automatikker som kan bevirke at sagsbehandlere fremstiller familier i et mere negativt lys end der er realistisk belæg for. Her er de to sidste: "Overdragelse" og "Mangel på konsekvenser".

- Overdragelse -

- Eller kollegial loyalitet -

Sagsbehandlere inden for børneområdet skifter ofte plads eller forlader pladsen. Min datter har skiftet sagsbehandler fem gange inden for de seneste to år. Det vil sige sagen skal hele tiden overdrages. Sagsbehandleren møder ikke familien første hånds, de møder dem primært igennem sagsoverleveringen. De er hele tiden nye og usikre på posten og så læner man sig jo op af kollegaens beskrivelser. Det urealistisk negative billede af familien bliver det sæt af briller som den nye sagsbehandler ser familien igennem.

- Mangel på konsekvens -

Der er i det her system simpelthen ingen konsekvenser ved at behandle forældrene til børn urimeligt. Faktisk er der heller ikke nogen konsekvenser ved at behandle børnene urimeligt. Der er blevet skabt nogle alliancer og nogle arbejdsgange hvor der altid er støtte til sagsbehandlerne hvad de end beslutter sig for at udsætte familien for. Afdelingsleder blåstempler med sikkerhed sagsbehandlerens valg (som sandsynligvis slet ikke er sagsbehandlerens valg, men nogle overordnedes valg). Hvis familien sender klagen videre til Ankestyrelsen så blåstempler Ankestyrelsen med sikkerhed afdelingsleders valg. Der er for sagsbehandleren risiko forbundet med at hjemgive et barn, men ingen risiko forbundet med at sørge for at det forbliver anbragt. Så hvis en sagsbehandler ikke er meget stærk og meget sikker på sin position vil denne være tilskyndet til at fremme et negativt billede af familien så barnet kan fastholdes i anbringelsen.

"Men hov! ... Hvor blev barnet nu af imens jeg prøver at udrede trådene i sagsbehandlernes motivationscyklus ??? Åhh nej... Det er kommet i klemme nede under bunken af sagsagter ... nå ja hvad p***er ... så ved vi da hvor vi har det. !!!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar